Origon.ee koduleht kasutab küpsiseid, tutvu nende kasutamise eeskirjaga siin.
Jätkates kodulehe kasutamist, annate küpsiste kasutamisele oma nõusoleku. SULGE TEAVITUS

Kui lähed autoga reisima

Ennem reisi kontrolli kindlasti üle auto seisukord. Vaheta vajadusel õli, lase kontollida liikuvad osad, kontrolli tagavararatta korrasolekut.
Arvesta sellega, et keset reisi võib autol tekkida mõni rike ja pead sellepärast plaane ümber tegema. Korras auto on eduka autoreisi pant, kuid ei pruugi see olla. Vaata üle oma remondi tööriistad. Ei tea kunagi, millal võib autoga midagi juhtuda ja vaja natukene remontida.
• Võta kaasa Rehviparandusaerosool. Hea ja kindel asi, kui rehviga midagi juhtub. Ühekordseks kasutamiseks mõeldud toorkummivaht, mis parandab torkeaugud ja täidab igat tüüpi rehvid sõiduautodel.
• Kasuta seda nii:
Eemalda rehvi purunemise põhjustanud ese (nael, kruvi, traat vms) ja lase rehv lõpuni tühjaks. Tõsta auto tungrauaga üles (remonditav ratta pool).
Loksuta pudelit ja külma ilmaga soojenda seda käte vahel.
Keera pudeli ühenduslõdvik ventiili otsa ja pihusta, kuni rehv on täitunud ja pudel täiesti tühi. Pudelist tulev kummivaht parandab augu ja gaas täidab rehvi, sõiduautode puhul umbes rõhuga 1,5 – 2 bar.
Et vaht jaguneks rehvis ühtlaselt, sõida koheselt mõned km ning vajadusel ühtlustage rõhud rehvides.
• Pane tähele:
Ei sobi suurte aukude, pragude ning rehvi küljepiirkonnas asuvate kahjustuste parandamiseks.
Ei tööta sisekummiga rehvidel.
• Kui lähete parandusaerosooliga parandatud rehvi töökotta vahetama, informeerige õnnetuste vältimiseks töökoda kindlasti parandusaerosooli kasutamisest, kuna koos kummivahuga on rehv täitunud ka väga tuleohtliku mürgise survegaasiga.
Veel parem, kui pärast mõneajalist sõitu lasete õues rehvi täiesti tühjaks ja pumpate uuesti õhuga täis.
Kasutamisel jälgi tähelepanelikult ka pudelil olevat kasutusjuhendit!
Mõnede parandusaerosoolide tööasend on põhi ülespidi, mõnedel mitte.
• Kindlasit võta kaasa adapter, millega saad laadida telefoni, arvutit või fotoaparaadi akut. Siis ei teki kunagi muret tühja aku pärast. Seda müüakse paljudes elektroonika poodides ja on väga lihtsalt kasutatav.
• Varusta ennast GPS-ga. Eri riigi kaardid on huvitavad … . GPS-i abil saad palju lihtsamalt ja kiiremini leida otsitava sihtkoha. Muidugi tasub nii igaks juhuks hoida ka paberkaart käepärast.
• Varusta ennast piisaval hulgal erineva muusikaga. Vahelduv muusika hoiab sind reipana ja meeleolu üleval.
• Võta kaasa kaelapadi. Kaassõitjal on mõnus kaelapadjale toetuda ja kael ei jää kangeks pikal sõidul.
Pakkides autosse kaasavõetavaid asju, vaata üle, kas sul ikka on seda kõike vaja. Alati ei tasu võtta hullupööra palju asju kaasa arvates, et autos ju ruumi küllaga. Mõistlik on ikka võtta vajaminevaid asju, sedasi on auto kergem ja lihtsam ka endal asju üles leida.
• NB!
Väga tähtsaks autoreisija punktiks on hea reisiseltskond.
Reisi ainult nendega, keda tunned ja usaldad. Sedasi on lihtsam saada üle igasugustest tõrgetest, mis reisil ikka ette tulevad. Võib olla ka vähem tuttav inimene autos, kuid kunagi ju ei tea, mis olukorras kellegil närvid krussi lähevad.

Varu aega ja kasuta kõrvalteid, siis näed rohkem ja omapärasemaid kohti.


« Tagasi